products-19
products-20
products-15
chamsys-1
chamsys-2
chamsys-3
chamsys-4
chamsys-6
chamsys-7
chamsys-8
Producten
  • 3D Visualisatie
  • DMX/Ethernet
  • Flightcases
  • Lichtsturingen
Filter op merk

Chamsys

avl-office

Bedrijfsgeschiedenis

Het is begonnen, toen een groep licht ontwerpers en een groep, van oudsher, licht product ontwikkelaars, bij elkaar kwamen, om een nieuwe lichttafel te ontwikkelen, die geen van de beperkingen heeft zoals de traditionele lichttafels die hebben.

Chamsys is opgericht in april 2003, door het samenbrengen, van een team bestaande uit lichtontwerpers, software- en hardware ontwikkelaars. De Chamsys missie is, door gebruik te maken van de laatste technologie, een nieuwe ontwikkeling op de lichttafel markt te brengen. Hoge prestaties tegen een lage prijs met een hoge betrouwbaarheid.

Wij zijn Light Designers

Chamsys is in de unieke positie, omdat ze gebruik kunnen maken van software ontwikkelaars, die zelf ook lichtontwerpers zijn. Deze ingebakken kennis, heeft ons in staat gesteld, om een tafel te ontwikkelen, die voldoet aan de wensen en eisen van de gebruiker boven die van de software programmeur.

De directie werkt al meer dan 20 jaar in de entertaiment industrie, in verschillende functies van mede eigenaar van licht verhuurbedrijven, ontwerpbureel voor bekende producten en licht ontwerpers.

De hardware technici hebben een brede ervaring in alle lagen van de lichtindustrie, waaronder laser consoles, moving light systemen, industriële- en wetenschappelijke real-time controle.

De software programmeurs hebben gewerkt aan verschillende producten als licht producten, telecom producten en andere computer systemen. Er is een hoge mate van kennis aanwezig op het gebied van real-time systemen waar betrouwbaarheid en performantie belangrijk zijn.

Het Chamsys personeel heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van vele succesvolle lichtproducten, waaronder toonaangevende lichttafels, unieke laser controllers en verschillende DMX gadgets.

MagicQ in actie

Vanaf het onstaan van de ChamSys ontwerpen, werd de eerste MagicQ console snel getest in live omgevingen, sinds september 2003. Regelmatig werden er pre-productie consoles gebruikt bij een aantal belangrijke live events op het einde van het jaar, inclusief een zeer grote Oudejaarsavond party in London's Brixton Academy.

Gedurende 2004 werkte ChamSys met Lighting Designers om de gebruikersinterface en mogelijkheden verder fijn te tunen. Dit in tegenstelling tot vele andere fabrikanten, besloten wij, de produkten niet aan te kondigen, alvorens de ontwikkeling beëindigd was en de produkten intensief ingezet waren on the road, dit om software fouten te kunnen localiseren en op te lossen. De MagicQ reeks werd gelanceerd op PLASA 2004 en wordt de laatste jaren wereldwijd verkocht.

ChamSys heeft de ontwikkeling van nieuwe toonaangevende software en hardware - PLASA 2005 was de lancering van de MQ50 en twee nieuwe PC Wings. PLASA 2006 was de invoering van onze nieuwe MagicQ Media Wing en de officiële lancering van de Macintosh en Linux versies van MagicQ PC.

Onze verbintenis

ChamSys heeft een verbintenis om de wensen de te vervullen van professionelen in de lichtwereld, gebruikmakend van vernieuwde designs en de laatste technologie.

Ontwikkeling stopt niet bij release 1. De krachtige systeem-architectuur laat toe dat er een opwindende lijst van nieuwe functies kunnen gepland worden.

Training

ChamSys QuickQ (NL)

25 juli 2022

Prijs: 50 euro excl. BTW.

 

Agenda van deze training:

 

- QuickQ buttons, faders en vensters
- Van start gaan met QuickQ
- Starten van een nieuwe show
- Instellen van de DMX outputs
- Patchen
- Gebruik van dimmers

- Gebruik van bewegend licht , led spots,?
- Gebruik van paletten

- Aanmaken van cues
- Aanmaken van cue stacks en chases
- Playback opties

- Gebruik van FX

- Remote control

Schrijf je in

ChamSys MagicQ - Basic (NL)

17 augustus 2022

2-daagse training! 17 & 18 augustus 2022.

Deelname: 100,00 euro excl. BTW per persoon voor de 2 dagen.

 

Agenda van deze training:

 

Dag 1: conventioneel licht

 

- MagicQ buttons en vensters
- Van start gaan met MagicQ
- Starten van een nieuwe show
- Instellen van de DMX outputs
- Patchen
- Gebruik van dimmers
- Aanmaken van cues
- Aanmaken van cue stacks en chases
- Playback opties

 

Dag 2: Intelligent licht (bewegend licht en leds)

 

- Patchen
- Gebruik van paletten

- Aanmaken van cues
- Aanmaken van cue stacks en chases
- Playback opties

- Gebruik van FX

- Aansturing van matrix met dimmers of leds

- Plot venster

 

Schrijf je in
Top